Merri 1 punim falas ne porosite mbi 100eu

Nga kush e keni trasheguar artin?

bile prej kojshise se besoj qe e kam trasheguar…keshtu qe mbeten dy tjere ne te cilet dyshohet.

Pra po dihet qe

trashegohet nga prindi.

Por shtrohet si tepih i bukur pyetja 15 milion euroshe…qka nese prindi ska te bej me pikture apo muzike, film e tjere e une po.

Ketu vie elaborimi i tere kesaj ceshtje.

Art prodhon shpirti
Pos aneve fizike njeriu merr nje perqindje shpirterore edhe nga nena edhe nga babai.
E ne kete rast rreth 30% babi, 30% nena dhe 40% totalisht unike…te cilat ti mund ti trashegosh apo thene ndryshe ti kontribosh te i trashguari yt.

Pra arti trashegohet nga shpirti i prinderve.

Mjafton prindi te jete i qete shpirterisht, se nenkupton durimin per pune
Te kete shije te kultivuar apo deshire te theksuar te kultivoj shijen
Te dij te dekoroj rrethanat e tij apo saj
Te jete pak kontraverz (sort of)
Apo ti shkoj per dore psh. ngjitja e perdeve, lyrja e mureve, kombinimi i teshave e gjera tjera ku perdoret shija.

Ose ne rast muzikor, te kete ze te cilin se ka kultivuar kurre
apo eshte frikesuar ta perdori se nuk i eshte duku mjaftueshem kualitativ tu bej balle kritikave.

Sidoqofte, ketu edhe po e mbaroj me kete teme
edhe une e kam te trasheguar nga nena.
Kisha menduar se jam i vetmi ne shtepi qe paska pak sens arti apo kultivimi te saj. Sepse normal askush nuk vizatonte.

Por duke analizuar me vone (si babai analist qe eshte) kuptova qe e pasna te trasheguar ne nena.

Shtrohet pyetja ne stilin karate
“Qka paska bere nena?”
dhe une thashe me krenari per nenen time: “Ajo ka punuar apo ka prodhuar jeleka te arit dhe materiale tjera dekorative per nuse te sapomartuara”
Si femije kam kaluar neper fazen kur e ema mirrej me keto pune, dhe desha apo nuk desha e kam marr shprehine e punes dhe nevoje per tu shprehur me pune manufacturale (nese mund ta quaj ashtu sepse mne vie me lehte).

Per ta kaluar nje vikend sa me te bukur. Ju le me nje thanje

“Bon mire pa kushte, qe te vij e mira prej nga nuk e pret….pa kushte”